tiistai 26. marraskuuta 2013

Viva La Vida

Heippa pitkästä aikaa!
Tänne ei ole tullut laitettua mitään viime kesän jälkeen. Osa syynä siihen on se, että on ollut kiirettä töissä ja yms. Myös sekin, että piti saada aikaan vähän teksiä ja kuvia uusiin juttuihin. Nyt tällä kertaa vuorossa on siis Viva La Vida.

Vaasankadun kuppila, jossa halvat hinnat ja yleensä hyvä fiilis. Pidän jotenkin tietyllä tapaa tästä hieman pelkistetystä sisustuksesta, kuuluu myös hyvin kalliolaisuuteen. Tässä paikallahan on ollut ennen vaikka kuinka paljon baareja, kaikki varmaan muistaa Mambon, joka sai välillä vähän huonoakin julkisuutta, kaikki varmaan tietää sen, että jossain vaiheessa alaikäiset kävivät siellä juomassa. Olihan siellä myös tupakkakoppi. Harmi kun siitä mulla ei ole valokuvaa, vaikka olenkin ehkä joskus siitä valokuvaillut. Mambo oli hyvä päiväbisse paikka, silloin ei alaikäisiä näkynyt, kun he olivat koulussa, tai muuten vaan loistivat poissaolollaan, hiljainen paikka silloin muutenkin. Tupakkakopin poislähtö oli ihan hyvä juttu, saatiin sinne vähän lisää tilaa.

Jos mun pitäisi viedä ulkopaikkakuntalainen kalliokierrokselle, niin varmasti jossain vaiheessa pistäydyttäisiin täällä ottamassa muutamat. Ihan viikonloppusin tai pyhäpäivinä en kyllä täällä mielellään kävisi, silloin baarin valtaavat ns. "amatöörit" :DDD Just just 18.v täyttäneet kova ääniset ja ärsyttävät viikonloppujuhlijat. Ne joilla ei ole rahaa viettää keskustan paikoissa iltaa puoli neljään saakka. Jotenkin ei miellytä sellainen meininki enää tässä iässä. Onneksi on muita baareja sama suunnalla eri tarkoituksiin.

Täällä voi kuunnella musaa, jos laittaa jukeboxiin biisejä. Hyvä valikoima kyllä löytyy.Tosin kerran oltiin kaverin kanssa hengailemassa siellä, niin baarimikko laittoi pelkkää räppiä tai tyyliin jotain ikivanhaa teknoa. No mehän laitettiin sitten heti jukeboxiin biisejä. :D Enää sitä baarimikkoa ei ole kyllä näkynyt siellä.

Hintataso on kukkaron kannalta hyvä. Onhan tästä pari vuotta aikaa kun sunnuntaisin kolmosoluen sai 2€:lla. Se oli aika kova tarjous. Kaverin kanssa tuli siis vietettyä viikonlopettajaiset usein.

Drinkkivalikoimakin on ihmeellisen hyvä, vaikka ei niitä varmaan kovin paljoa mene tässä baarissa. Muutaman kerran olen myös nauttinut kuohuviinipullon tai punaviinin. Pullo maksaa 25€

Paljon hyviä muistoja liittyy tähän baariin, monta kertaa joku keski-ikäinen kaljanlipittäjä on tullut juttelemaan ja höpisemään omasta elämästään, ihan mukavaan jengiin sitä välillä törmää. Turhaan monet välttää tälläisiä ns. räkälöitä, nojaa en nyt sanoisi että tämä olisi mikään niin räkälä. Kuten jo aikaisemmin sanoin, niin asiakaskunta vaihtelee hyvin paljon, riippuen ajankohdasta. Hippejä, rokkareita, jossain vaiheessa myös hipstereitä, mutta ei niitä hirveästi enää käy.   aika paljon ulkomaalaistaustaisia ihmisiä on myös alkanut käymään täällä, mikä on ihan ok asia. Kantaväestön pitäisi enemmänkin juuri olla tekemisissä muualta tulleisiin. Aina ei kyllä kaikki toimi ja nokkapokkaa tietty voi aina löytyä.

Netissä lueskelin muiden ihmisten arviointeja Vidasta/Mambosta, niin joku oli laittanut, että tässä baarissa oli ainakin ennen hyvin väkivaltainen uhka ja ilmapiiri. Joten vieläkin vähän arastaa astua sisään. Sinänsä aika yllättävää, koska en miellä tätä paikkaa ainakaan ihan ongelmamestaksi, jossa sattuu ja tapahtuu. Vastapäätä on sellainen baari kuin Siima baari, jossa voisi enemmänkin olla sellainen uhka, vaikka ei sielläkään usein tapahdu, hyvin kohteliasta väkeä sielläkin on, kun vaan eksyy paikalle, heti alkavat jutella kanssasi. Eikä omasta mielestäni ollut mitään uhkaa. No, kaikilla on oma mielipiteensä. Vessat on kyllä mielestäni hyvässä kunnossa, ja hieno sisustus, eikä sitä tavallista karua vessanpönttöä, mikä on täyteen spreijattu kaikkea.

Loppuun laitan vielä kuvia tästä baarista.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti